Co je vlastně IONIZOVANÁ VODA?
Ionizovaná voda je alkalická zásaditá voda produkovaná vodním ionizátorem. Již více než 40 let se v Japonsku používá ionizovaná voda, která pomáhá obnovit tělo do původního alkalického stavu. Vodní ionizátor umí upravit vaši běžnou vodu z vodovodu na zdravou, svěží a chutnou alkalickou vodu. Ionizovaná voda je mnohonásobně lepší, než voda z vodovodu, filtrovaná voda (reverzní osmóza) a balená voda.
Ionizovaná voda (neboli elektrolyzovaná redukovaná voda nebo vodíková voda) začíná jako voda z vodovodu. Přístroj odfiltruje chlór a další nečistoty z vody z vodovodu a poté oddělí vodík a kyslík procesem známým jako elektrolýza. Tento proces přidává elektron k vodíku tvořící novou molekulu zvanou diatomický molekulární plynný vodík. Když se přidá do vaší pitné vody, vytvoří se na antioxidanty bohatá ionizovaná voda.



Vlastnosti IONIZOVANÉ VODY

Bohatá na vodík
Voda bohatá na vodík má vysokou koncentraci molekulárního vodíku (H2). Molekulární vodík působí jako účinný antioxidant, který se rychle šíří přes buněčné membrány, redukuje volné radikály a tím pomáhá snižovat oxidační stres.
Procesem elektrolýzy se z neživé vodovodní vody stane ionizovaná voda bohatá na vodík.

Bohatá na vodík
Voda bohatá na vodík má vysokou koncentraci molekulárního vodíku (H2). Molekulární vodík působí jako účinný antioxidant, který se rychle šíří přes buněčné membrány, redukuje volné radikály a tím pomáhá snižovat oxidační stres.
Procesem elektrolýzy se z neživé vodovodní vody stane IONIZOVANÁ VODA bohatá na vodík.


Oxidace
Oxidační reakce v těle mohou produkovat volné radikály, zatímco antioxidanty tyto reakce ukončují. Zvýšené množství oxidantů a nedostatek antioxidantů v těle způsobuje oxidační stres. V naší každodenní stravě by měl být zajištěn přísun kvalitních antioxidantů, které sníží oxidační stres a související poškození. Proto by se každý měl starat nejen o množství vody, kterou pijeme, ale také o její kvalitu. Obojí je nezbytné pro naši pohodu.


Alkalická (zásaditá)
Stejně jako u většiny věcí v životě začíná i optimální zdraví rovnováhou. Naše těla musí udržovat rovnováhu pH 7,365, která je mírně zásaditá. K určení, zda je látka kyselá nebo zásaditá, se používá stupnice pH. Na této stupnici je 7,0 neutrální. Cokoli nad 7 je považováno za alkalické a cokoli pod 7 je považováno za kyselé.
Negativní ORP (oxidačně redukční potenciál)
Voda bohatá na vodík se vyznačuje negativním ORP. Vysoká hodnota ORP (v kladných číslech) naznačuje, že látka má vyšší oxidační potenciál. Obecně lze říci, že pro člověka je pozitivní nebo vysoký ORP lepší pro zevnější část těla (hygiena a dezinfekce).
Nízká hodnota ORP (v záporných číslech) naznačuje, že látka má vyšší antioxidační potenciál a je preferována pro vnitřní konzumaci.
Stejně jako pH jsou i hodnoty ORP důležitým měřítkem pro stanovení kvality vody.
Přečtěte si „Výhody ionizované vody“, abyste zjistili, jak můžete ve vaší domácnosti používat různé typy vody generované ionizačními přístroji, což Vám mimo jiné ušetří peníze za čisticí prostředky, oživí potraviny, omezí jejich plýtvání a tím i ulehčí životnímu prostředí!
IONIZOVANÁ VODA je silný antioxidant, zdravá voda pro revitalizaci buněk a zdravá alternativa v porovnání s vodou z kohoutku nebo vodou balenou


Ve vědecké studii podle National Institute of Health (Národního institutu zdraví), bylo zjištěno:
„Konzumace vody bohaté na vodík po dobu 8 týdnů vedla k 39% zvýšení (p <0,05) antioxidačního enzymu superoxid dismutázy (SOD) a 43% snížení (p <0,05) reaktivních látek s kyselinou thiobarbiturovou (TBARS) v moči. Subjekty dále prokázaly 8% zvýšení cholesterolu s vysokou hustotou lipoproteinů (HDL) a 13% snížení celkového cholesterolu / HDL cholesterolu od výchozí hodnoty po 4 týdnech.“ 2
Co to znamená? Podle této studie prokázali ti, kteří pili vodu bohatou na vodík, podstatný nárůst jejich antioxidačních enzymů a obrovský pokles kyselin v moči. Účastníci výzkumu dále také prokázali významné zvýšení HDL „dobrého cholesterolu“ a významné snížení „špatného cholesterolu“.
„Elektrolyzovaná redukovaná voda“ (neboli voda bohatá na vodík) se v japonských nemocnicích používá již po celá desetiletí.